«عباسعلي اختري»رئيس کميسيون فرهنگي مجلس به ميراث اريا(chtn)گفت:در هر صورت ساختمان هايي مانند وزارت خارجه که بافت قديمي و تاريخي دارند براي تبديل به موزه‌هاي بزرگ مناسب هستند.
وي تاکيد کرد:البته هنوز مشخص نيست که انتقال وزارت امور خارجه از اين محدوده امکانپذبر است ولي با انتقال اين وزارتخانه ،ساماندهي ميدان مشق وارد فاز جديدي مي‌شود.

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس ادامه داد:گاهي اوقات از اماکن تاريخي براي کارهاي اداري استفاده مي شود که بهتر است از چنين اماکني در راستاي ترويج هويت خود آنها استفاده کرد.
لازم به ذکر است ،\"ميدان مشق سابق\" يا باغ ملى فعلى همچون ميدان توپخانه از ميادين تاريخى تهران با تاريخچه‌اى مملو از مسائل سياسى، اجتماعى، نظامى، فرهنگى و هنرى به‌شمار مى‌آيد.

اين ميدان که سربازخانه مرکزى در آن واقع بوده و نظاميان در آن مشق نظام مى‌کردند، از شمال خيابان سرهنگ سخايى (خيابان سوم اسفند سابق) و از جنوب خيابان امام خمينى (ره) (خيابان باغ‌شاه، سپه و مريض‌خانه سابق) را شامل مى‌شده و محوطه بناهاى کنونى اداره پست (موزه پست و مخابرات)، سردر باغ ملى، ساختمان شماره 3 وزارت امور خارجه (شرکت نفت ايران و انگليس سابق)، موزه 13 آبان، موزه ايران باستان، کتابخانه ملى، کاخ شهربانى (ستاد مرکزى نيروى انتظامى فعلى)، کاخ وزارت امور خارجه، عمارت ثبت اسناد و املاک، مرکز قزاق‌خانه (سازمان تأمين خدمات درمانى نيروهاى مسلح فعلى)، ساختمان شماره 7 وزارت امور خارجه (باشگاه افسران سابق)، بناى وزارت جنگ سابق (بيمه بازنشستگى نيروهاى مسلح فعلى)، ساختمان هنرستان دختران يا مدرسه کودکان بى‌سرپرست را دربر مى‌گيرد.

بنابر سفرنامه جکسون، اين محوطه که از بزرگترين ميدان‌هاى نظامى بوده حدود 400 متر طول و 400 متر عرض داشته است.

به‌غير از بناى قزاق‌خانه سابق که قديمى‌ترين بناى منطقه (1280 ه.ق) است از ميدان مشق سابق، امروزه اثرى نمانده و فقط سردر زيبايى از آن دوران براى نسل جديد به ميراث و يادگار مانده که باعنوان «سردر باغ ملى» معرف مردم تهران است.

خاطر نشان مي شود،اين ميدان و بناهاى موجود در آن فراز و نشيب‌هاى زيادى به خود ديده تا نظاره گر خاموش وقايع بى‌شمارى از زمان احداث آن در عهد فتحعلى‌شاه قاجار تا دوران توسعه ناصرى و تجديد و تغيير پهلوى اول باشد.

ساماندهي ميدان مشق و تبديل آن به قطب تاريخي - فرهنگي تهران در قالب طرح گسترش موزه ملي، سال 1382به تصويب هيات دولت رسيد و بلافاصله طرح مطالعاتي آن توسط کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تهيه و تقديم دولت شد.

اما متأسفانه پس از گذشت چهار سال از تصويب اين طرح،حتي کوچکترين اقدامي در خصوص اجرايي کردن اين پروژه صورت نگرفته است و همچنان ميدان مشق با تمام ساختمان هاي با ارزشش
چشم‌انتظار نيم نگاهي از سوي دولت است.

بقايي : سامان دهي باغ ملي منوط به انتقال ساختمان وزارت امور خارجه است

/106


انتهای پیام/

کد خبر 138607165